nieuws

All-Electric Loftwoningen

Project de Fabrikant in Tilburg van W&L Vastgoed en Nedborg

 

Van Chromerij naar duurzame all-electric  Loftwoningen

Bij dit project van W & L Vastgoed en Nedborg heeft Greenwinner voor de appartementen in deze voormalige chromerij het all-electric concept gerealiseerd.

Hier ziet u meer foto’s van dit project:

https://www.wlvastgoed.com/projecten/de-fabrikant

Nedborg heeft de schil van het pand goed geïsoleerd. Deze isolatie verlaagt de energievraag, waardoor onze eenvoudige en ruimtebesparende gebouw-gebonden installatie succesvol toegepast kan worden.

Verwarmen

Per bouwlaag is een luxe appartement gerealiseerd; dat verwarmd wordt door de infraroodvloerverwarming van HSI. De bewoners ervaren de comfortabele warmte van de zon met een snelle en gelijkmatige opwarming.

Deze manier van verwarmen maakt een warmtepomp overbodig. De toegepaste techniek is eenvoudig; een technische ruimte of buizensysteem is dan ook niet nodig.

Warmwatervoorziening

PCM boilers, waarin zonne-energie opgeslagen kan worden, zorgen voor de warmwatervoorziening in de badkamer met een kleinere boiler dan verwacht. Het gebruik van de Hamwells recirculatiedouches verlaagt de warmwatervraag voor het douchen, zodat met nog kleinere boilers kon worden volstaan.
In de keuken wordt het warmtapwater geleverd door Quooker.

Al deze producten zorgen voor snelle aanvoer van warm water en vragen weinig ruimte voor de techniek, zo blijven er meer meters over voor het woongenot. 

Gezond wonen

Het gezonde woonklimaat in de appartementen wordt gerealiseerd met het decentrale ventilatiesysteem van Fresh-R, in combinatie met de Fresh-R forwarders voor de overige ruimtes. De aansturing gebeurt op basis van gemeten vocht- en  CO2 gehalte.

Buiten wordt ook het heerlijke woongenot bereikt met de infrarood stralers die op de balkons hangen. 

Eenvoudig en prijstechnisch interessant

De 16 zonnepanelen per appartement zorgen grotendeels voor de benodigde energie; zo blijven ook de energiekosten betaalbaar.

Hoog comfort en verrassende eenvoud komen samen in dit project, wat ook prijstechnisch interessant blijft. Voor de lange termijn is er bijna geen onderhoud nodig. Zorgeloos wonen in luxe, dat is wat de bewoners mogen ervaren.

Geïnteresseerd of deze eenvoudige oplossingen ook bij uw project en budget passen? Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden van uw project en hoe we dit BENG proof kunnen toepassen.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

3 all-electric loftwoningen gerealiseerd ism W&L Vastgoed en Nedborg. Een slimme combinatie van duurzame producten levert meer ruimte in de gasloze woningen.

Greenwinner. Professionals in duurzaam comfort.

Offerte zonnepanelen