nieuws

Onze kerstdonatie 2022

Onze kerstdonatie 2022 werd infrarood verwarming voor deze zolderkamer.

Infrarood boven zithoek
Wat was onze belofte in onze kerstkaart aan onze relaties in december 2022?

“Greenwinner realiseert zich dat het uitvoeren van onze missie ‘iedereen moet verduurzamen’ niet zo vanzelfsprekend is voor kwetsbare huishoudens getroffen door de energiecrisis. Daarom hebben we met kerst de Energiebank gesteund met een donatie. Zij zetten zich juist in voor deze doelgroep”.  Kijk zelf maar op http://www.energiebanknederland.nl

Het zoeken van de juiste locatie 

De energiebank heeft landelijk uitgezocht waar onze donatie op de juiste plek zou komen. Vervolgens heeft Rob Groen van de Energiebank Regio Arnhem ons gevraagd om onze donatie te realiseren op een onverwarmde zolderkamer, waar een studente woont en studeert. De huurster Brigitta zocht een verwarmingsoplossing die eenvoudig en comfortabel is en zonder veel ingrepen geïnstalleerd kon worden

De mogelijkheden van de gevonden locatie

In overleg met de energiecoach Maarten Steverink van de Energiebank Regio Arnhem hebben we gekozen voor een duurzame elektrische verwarmingsoplossing met drie infraroodpanelen. Daarbij is rekening gehouden met de grootte van de goed geïsoleerde ruimte en dat het eenvoudig zou zijn in montage.

De gerealiseerde oplossing

Twee infraroodpanelen zijn er opgehangen aan het balkenplafond van de zolder. Ze zijn gericht op de locaties waar veel geleefd wordt. Een derde infraroodpaneel is met voetsteunen variabel te gebruiken in de ruimte. Alle panelen worden met een thermostaat bediend. Zo wordt de ruimte op basis van comfortbehoefte verwarmd en hoeft er niet iedere keer aan gedacht te worden om de panelen op tijd uit te schakelen. Dat voorkomt dat er onbewust te veel energie wordt verbruikt. Met deze toepassing blijft het energiezuinig verwarmen.

De uitvoering van de installatie

Op één van de laatste koude sneeuwdagen van deze winter hebben onze monteurs Dries en Thijs zonder veel aanpassingen aan de wanden of het plafond de panelen kunnen plaatsen. Op de foto kunt u zien hoe één van de panelen gericht op de zithoek hangt en hoe het prima past bij de inrichting van de ruimte.

De ervaring van het eindresultaat

Brigitta stuurde ons na afloop onderstaand bericht.  Ze is super blij met onze oplossing:

‘Goede middag,

We zijn super blij met de panelen!

En wat een super enthousiaste jongens.

Enorm bedankt 🙏🏼

Met vriendelijke groet, Brigitta  ‘

Het bewijs dat onze donatie op een goede plaats is terechtgekomen. Ondertussen zijn wij in 2023 al weer hard bezig met diverse all-electric concepten voor nieuwbouw (o.a. houtbouw) en renovatie-projecten. Deze concepten zijn op basis van infrarood; de warmtepomp is zeker niet altijd de beste oplossing.

Nieuwsgierig?  Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Greenwinner. Professionals in duurzaam comfort.

Offerte zonnepanelen