nieuws

Project Deltawind met infrarood

Greenwinner in pilotproject van energiecoörperatie Deltawind 

Storm of hernieuwbare energie?

In het staartje van alle februari stormen van februari 2022 was Greenwinner bij een partij die juist gebruik maakt van de wind in de energietransitie: de coöperatie https://www.deltawind.nl/ in Oude Tonge.

Op de succesvolle informatieavond van 21 februari werden geïnteresseerde leden geïnformeerd over het pilotproject infrarood vloerverwarming.

Van duurzaam idee tot tastbaar project

Deltawind en Gewoon Gezond Wonen hebben de handen in elkaar geslagen in deze energietransitie. Of zoals Deltawind’s projectleider Koen van Swam zo krachtig beschrijft: ‘van duurzaam idee tot tastbaar project.’

En gebaseerd op eenvoud, doen wat nodig is, niet meer of minder. Het principe waarop Greenwinner haar all-electric oplossingen baseert en waardoor onze infrarood verwarming in deze aanpak zit. Juist daar waar de warmtepomp overbodig is, past Greenwinner’s oplossing met infrarood verwarmen.

Gewoon gezond wonen

Rik van Oorschot van Gewoon Gezond Wonen vertelde op deze informatieavond over de pilot infrarood vloerverwarming wat gewoon gezond wonen is: ‘Met de natuurlijke energieopwekking wordt natuurlijke warmte zoals de zon gerealiseerd met natuurlijke lucht.’

Geen warmtepomp

Door het ontbreken van de warmtepomp in dit project zonder gas draait het om eenvoud, minimaliseren en onderhoudsarm. Geen zichtbare radiatoren, geen zoemende buitenunit, geen jaarlijks onderhoud, geen technische ruimte, geen slangen van binnen naar buiten of vervanging van onderdelen na 15 jaar.
Waarom meer als verduurzamen met minder kan?

Project bij Deltawind met infrarood

Deze avond was er om de leden van de coöperatie te informeren over de aanpak van dit project, zodat de leden kunnen besluiten zich aan te melden voor volgende stap: het selecteren van pilotwoningen. Dat zijn een aantal woningen die echt gaan verduurzamen, waarvoor de coöperatie een kleine subsidie beschikbaar maakt.

Wat zijn praktisch stappen om gasloos en energiebesparend te zijn?
 • Energievraag omlaag brengen vanuit de schil
  Isoleren om de energievraag terug te brengen. Het betreft de vloer, wanden en het dak. Ook de ramen horen hierbij, met HR++ of triple glas. Dit geldt voor alle verduurzamingsoplossingen, ook die van de warmtepomp.

  Met het correct verlagen van de energievraag stijgt het rendement van de infraroodverwarming, waardoor deze oplossing een geduchte concurrent wordt van de warmtepomp. De infrarood verwarming is echter goedkoper in aanschaf, eenvoudiger te installeren, vergt geen onderhoud en geeft een heerlijke gezonde warmte.

 • Energieopwekking
  Ook werden de bronnen van de hernieuwbare energie met zonnepanelen en/of zonneboilers toegelicht

 • Nog minder energieverbruik
  Het energieverbruik is nog meer te beperken door alleen te verwarmen waar je bent, dat bereik je met de juiste aansturing en het juiste infrarood product passend bij het gebruik van de ruimte.
  Maar ook door het verbruik van je warm tapwater slimmer aan te pakken m.b.v. WTW douches of boilers met warmteopslag

Doel van de pilot

Met deze pilot wil Deltawind de ervaringen en gegevens van de pilotwoningen benutten om de overige leden te ondersteunen en stimuleren in hun keuzes om te verduurzamen. Samen op weg in deze energietransitie. Van wind naar een duurzaam energiezuinig verwarmd huis zonder gas of warmtepomp.

Greenwinner is graag de partner van Gewoon Gezond wonen voor projecten zoals die van Deltawind.

Geïnteresseerd in vergelijkbare initiatieven met Greenwinner? Kijk eens bij WeSpark in Zaandam en het initiatief Natuurlijk WaaS: https://www.wespark.nl/waas

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons: https://greenwinner.nl/contact/

pilot met infrarood

Greenwinner. Professionals in duurzaam comfort.

Offerte zonnepanelen