nieuws

Zet de knop om!

Maar waarom zou je inleveren op comfort?

de knop om met houtbouw met infraroodverwarmen
Noodzaak om energieverbruik te verminderen

De overheid vraagt ons bij te dragen aan het terugdringen van het gas- en energieverbruik. Het was al noodzaak om de opwarming van de aarde te stoppen. Nu is de druk groter geworden omdat we minder gas uit Rusland willen.

De overheid lanceert ‘zet de knop om’ tips

De overheid lanceert tips om het gas en energieverbruik te verminderen:

— zet de thermostaat op 19 graden (en trek een trui aan)

— douche maximaal 5 minuten

— verwarm alleen ruimtes waar je bent

— zet de thermostaat ’s nachts op 15 graden

Ook stimuleert de overheid bij bestaande bouw het aanbrengen van isolatie en dichten van kieren en naden om de energievraag te verlagen.

Ook bij nieuwbouw mag de knop op: 

Maar ook bij (BENG) nieuwbouw, mag de knop om.

‘Laten we in de bouw weer de verbinding met de natuur zoeken’ zegt transitiestrateeg Atto Harsta in het interview Meesterlijk staaltje van houtbouw in het Brabants Dagblad. Hierin vertelt hij over het Nederlands rijkspaviljoen op de Floriade, wat toont wat er met houtbouw mogelijk is.

Hij betwijfelt of alle aannemers de knop al omgezet hebben en snel meer huizen van hout bouwen in plaats van het veel minder milieuvriendelijke beton. Aannemers zijn traditioneel.  ‘Daar moet en kan verandering in komen’, volgens Gerben Kuipers, directeur van de Noordereng Groep, die het paviljoen bouwde. In het bijgaande artikel legt hij verder uit hoe dat gerealiseerd kan worden.

Reconnect with Nature

Kuipers vertelt dat we ons buiten in de natuur prettiger voelen dan in de versteende wijken. Dat wordt ook ervaren in houtbouw.
En dat is juist de gouden combinatie met infraroodverwarming van Greenwinner. De hoge energie-efficiëntie van houtbouw, met de hoge isolatiewaarde en goede warmte accumulatie, vraagt minder capaciteit van verwarmingsoplossingen. Daarnaast zorgt de combinatie van de infraroodverwarming met ademende houtbouw voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De knop om zonder warmtepomp

Greenwinner’s all-electric oplossing met infrarood levert in combinatie met houtbouw comfortabel en gasloos wonen op, zelfs met nul op de meter.
Zonder de warmtepomp is de investering aanzienlijk lager.

We kiezen voor eenvoud in installatie; in techniek, onderhoud en gebruik. In de frequent gebruikte ruimtes wordt de infrarood vloerverwarming toegepast; in minder frequent gebruikte ruimtes worden infraroodpanelen gebruikt. De temperatuur is in iedere ruimte apart in te stellen.

Voor de ventilatie kiezen we b.v. voor CO2 gestuurde ventilatie zonder buizen. De grote energievraag van het warmtapwater dringen we terug door te kiezen voor thermische batterijen en/of WTW-douchevoorzieningen.

Een passend antwoord op de ‘zet-de-knop-om’ tips van de overheid.

Dé oplossing voor Houtbouw of Biobased bouwen

Greenwinner’s installatie is functioneel, flexibel, onderhoudsvrij en door prefab snel te installeren. En past daardoor bij de nieuwe manier van bouwen, waarna de bewoners genieten van een heerlijke gezonde en duurzame woning tot in lengte van dagen.

Onze inspiratie voor dit artikel is de showcase toekomstige woningbouw op de Floriade.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: 

Greenwinner. Professionals in duurzaam comfort.

Offerte zonnepanelen