nieuws

Nieuwe huizen zo uit de fabriek

All-electric kan ook prefab

Traditionele bouwwijze heeft volgens de branche afgedaan

De doelstelling van het programma Woningbouw 2021-2030 is om de komende tien jaar een miljoen huizen te bouwen: https://nos.nl/artikel/2420767-kabinet-komt-met-nationaal-bouwplan-vanaf-2024-100-000-woningen-extra

De gemeentes zwakken dit af naar 500.000, hooguit 750.00 stuks.

Maxime Verhagen van Bouwend Nederland zegt dat de enorme aantallen van het programma Woningbouw niet op traditionele wijze gebouwd kunnen worden. ‘Daarvoor hebben we te weinig mankracht en onvoldoende tijd. We moeten meer fabrieksmatig gaan bouwen.’

De doelstelling van de overheid prikkelt om het innovatieve denken om te zetten in het doen. We hebben geen keuze, er zijn keihard woningen nodig. Met nieuwe woningen uit de fabriek met prefab all-electric.

Dus het moet anders, maar het kan ook anders

Fabrieksmatig bouwen maakt het bouwen minder arbeidsintensief, het assembleren gebeurt op de bouwplaats. Deze manier van bouwen kan zeker ook duurzaam. Er zijn hoge verwachtingen van industrieel en modulair bouwen. Dan kan er tempo gemaakt worden.

Greenwinner is groot voorstander van prefab werken. Greenwinner’s all electric oplossingen passen prima in dit concept. Met onze klanten onderzoeken we waar al in het produceren in de fabriek voorwerk gedaan kan worden voor onze producten. Een voorbeeld is om onze infraroodvloerverwarming al met de vloer mee te storten in de fabriek. Of in de wanden al het voorwerk te doen om ventilatiesystemen snel aan te leggen.

Ook voor onze eigen installaties bereiden we alles prefab voor bij ons in de productiehal. Zodoende we kunnen efficiënt omgaan met de mankracht en tijd.  Op locatie ligt de focus op het neerzetten, ophangen en aansluiten.

All-Electric met eenvoudige installatietechniek

Greenwinner’s all-electric oplossingen kenmerken zich door eenvoud. We stellen de beste oplossing samen voor de klant. We kiezen voor die producten die compact zijn in techniek. Of zelfs amper techniek hebben. Bij ons ontbreekt de warmtepomp. Hierdoor vervalt een technische ruimte, maar ook het onderhoud wordt overbodig.

Dit maakt ook het installeren of inregelen snel en eenvoudig. Zo blijven de vakmannen beschikbaar voor het realiseren voor nog meer nieuwe woningen.

BENG proof bouwen met minder handen en investering

Greenwinner heeft in diverse projecten van prefab bouwers meegedacht hoe met minder handen en minder investering toch BENG proof gebouw gebonden installaties te realiseren.  

Greenwinner is sterk in gasloos bouwen met all electric oplossingen zonder warmtepomp, zonder technische ruimte of ingewikkelde techniek. Versnelling door in de fabriek de installatie voor te bereiden, om vervolgens op locatie simpelweg alleen nog aan te sluiten. Verduurzaming en snel woningen realiseren gaan zo hand in hand.

Voorbeeldprojecten

Wilt u ontdekken hoe onze aanpak en oplossingen passen bij uw project? We hebben diverse projecten waarin prefab is toegepast. Op onze website vindt u bij projecten o.a. het project in Gulpen i.s.m. Mooduul. Ook diverse houtbouw projecten zijn daar toegelicht.

Met eenvoudiger energiezuinig bouwen dragen we samen bij aan het behalen van de doelstellingen van de overheid.  En helpen we vele huizenzoekers aan een mooie duurzame, zonder gas woning in Nederland.

Voor meer informatie of contact:  https://greenwinner.nl/contact/

prefab huizen all-electric

Greenwinner. Professionals in duurzaam comfort.

Offerte zonnepanelen