Onze aanpak

Greenwinner is expert op het gebied van verduurzaming van vastgoed. Doordat we in een vroeg stadium van projectontwikkeling betrokken worden, zijn wij in staat samen met onze opdrachtgever(s), architecten, ontwikkelaars en overheden tot slimme, passende oplossingen te komen voor woningen die voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Het resultaat is vastgoed dat weinig energie verbruikt, maar hoog comfort en gebruiksgemak biedt voor bewoners.

Advies op maat

Greenwinner begeleidt vastgoedontwikkelaars, prefabontwikkelaars, grootverbruikers PV, woningbouwverenigingen en particulieren in het maken van efficiënte (kostenbesparende) keuzes ten aanzien van duurzame vastgoedontwikkeling. Dat betekent dat we vanuit ervaring en expertise op maat adviseren over de toepassing van verschillende technieken om te komen tot duurzaam comfort.

Onder duurzaam comfort verstaan wij uiteraard het woongenot en gebruiksgemak van de eindgebruiker, maar ook een betaalbaar, efficiënt en effectief proces van ontwikkeling tot installatie voor de projectontwikkelaar.

Kostenbesparend

Onze kracht zit in brede kennis van de (elektrische) markt en ervaring met het verduurzamen van vastgoed. We blijven op de hoogte door beurzen te bezoeken en proactief nieuwe leveranciers te benaderen. Deze kennis  en ervaring zetten we in om in brede zin mee te denken en zo de beste oplossing voor uw situatie te definiëren. We onderscheiden ons door daarbij aandacht te hebben voor de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van all electric, en een coördinerende functie te vervullen naar alle betrokkenen. Dat leidt al tijdens de ontwikkeling tot kostenbesparing, omdat we door onze directe betrokkenheid en samenwerking geen achteraf-maatregelen hoeven toe te passen.

Onze klanten

Er zijn veel verschillende producten voor verwarming, warm water, energie en/of waterbesparende douches en andere energiebesparende voorzieningen. Greenwinner kan deze vergelijken en beoordelen of bepaalde maatregelen en oplossingen überhaupt nodig zijn, voor verschillende opdrachtgevers en hun eindgebruikers. Als adviserend en uitvoerend partner werken we samen met:

Zij komen bij ons met elk hun eigen uitdagingen, om gedegen advies in te winnen, op maat! 

BENG/EPC

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie-neutrale gebouwen (BENG).

In Nederland leggen we vanaf 1 januari 2021 de energieprestatie voor gebouwen vast aan de hand van 3 eisen:

  1. de maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar
  2. het maximale primair fossiel energiegebruik, eveneens in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar
  3. het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten

Er zijn talloze manieren om gebouwen BENG te maken. De 3 BENG eisen stellen de kaders waarbinnen dat moet gebeuren. Belangrijk is om deze eisen niet los te zien van elkaar en advies in te winnen over de mogelijke toepassingen. Zo kan de keuze voor type glas, verwarming, kozijn of ventilatie (BENG 1) dermate van invloed zijn op de totaaloplossing, dat zelfs met allemaal duurzame producten (BENG 2) niet aan de BENG eisen wordt voldaan. 

Greenwinner werkt samen met partners die op basis van gewenste oplossingen kunnen berekenen of daarmee aan de BENG eisen wordt voldaan. Bovendien kunnen we een groot deel van de oplossingen zelf leveren. 

Onze all electric totaaloplossingen

Afhankelijk van type gebouw en bewoners kan Greenwinner een aantal alternatieven voor (vloer)verwarming (meestal gebaseerd op infrarood), warm water, luchtventilatie en duurzame energie opwekking (PV panelen) voorstellen. Met name de warmwater voorziening is daarbij steeds opnieuw een uitdaging. In nieuwbouw woningen vormt de warm water voorziening immers al snel 50% van het totale energie verbruik.

De warmtepomp is al lang niet meer de enige oplossing voor verwarming van gebouwen. Zo heeft HSI, partner van Greenwinner, infrarood(vloer)verwarming ontwikkeld. Greenwinner kan deze oplossing ‘van huis uit’ leveren. In combinatie met een zeer energiezuinige warmwatervoorziening, ventilatie met warmteterugwinning en energieopwekking door zonnepanelen is dit een totaaloplossing die eenvoudig en betaalbaar is en voldoet aan alle BENG normen.

De voordelen van all electric zijn voor iedereen: of je nu eindgebruiker bent, of producent van prefab-elementen. Sterker nog, de voordelen gaan van generatie op generatie! Want het is een oplossing voor duurzaam comfort.

Welke oplossing voor u precies de beste is hangt af van uw situatie en verduurzamingsuitdaging. We kunnen u daar uiteraard alles over vertellen, op maat!

De BENG-Proof oplossing voor houtbouw

Nu beschikbaar de brochure De BENG-proof oplossing voor houtbouw

Houtbouw en Greenwinner’s all-electric oplossing met infrarood verwarming zijn een gouden combinatie.  Door de hoge energie-efficiëntie van houtbouw wordt minder capaciteit gevraagd van verwarmingsoplossingen. Dat levert de voorsprong op om met infrarood te verwarmen.   

In onderstaande brochure De BENG-proof oplossing voor houtbouw leggen we uit waarom houtbouw en infrarood verwarmen de ultieme basis voor het all-electric concept is. Ook leest u over andere toepassingen die het hele concept van gebouw gebonden installaties compleet maakt.

Nog vragen of behoefte aan meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons opnemen op 088-1300 250 of info@greenwinner.nl

Onze projecten

Natuurlijk zijn we trots op projecten waar Greenwinner bij betrokken was. We laten ze zien om u een idee te geven van onze producten en toepassingen.

96 appartementen
volledig all-electric
Woonhuis
Houtskeletbouw woning obv all-electric. O.a. infrarood vloerverwarming. De woning kent een zeer laag energieverbruik.<30 kwh/m2 per jaar.
Gemeenschapshuis Maria Hoop
:Een oud gebouw volledig verduurzaamd met o.a. Infrarood verwarming en de juiste mix van isolatie maatregelen.
Vorige slide
Volgende slide

Greenwinner. Professionals in duurzaam comfort.

Offerte zonnepanelen